• Begivenheden har allerede fundet sted.
Torsdag d. 12. marts 2020, kl. 19:00

Genforeningskoncert AFLYST!

ISTEDLØVEN. FRA KRIGSMONUMENT TIL FREDSSYMBOL.

– en foredragskoncert i anledning af 100-året for genforeningen i 1920

Medvirkende:

Ars Nova Copenhagen

Søren Kinch Hansen, dirigent

Jørgen Carlsen, fortæller

Ars Nova Copenhagen regnes blandt verdens førende ensembler indenfor fortolkningen af især tidlig og nutidig vokalmusik – de to områder, som igennem årene har stået ensemblet nærmest.

Med denne ’foredragskoncert’ fortæller vi med musikken som prisme historien om de dansk-tyske forbindelser fra omkring år 1800. Med korsange af danske og tyske komponister som C.E.F. Weyse, Niels W. Gade, Carl Nielsen, Felix Mendelssohn Bartholdy og Johannes Brahms viser vi hvordan dansk musik i hele den romantiske periode – altså både før og efter de slesvigske krige – var dybt afhængig af udvekslingen med Tyskland. Og vi trækker linjer videre frem fra Guldalderens romantiske korsange til bl.a. den lyriske danske kortradition, som videreførtes hele vejen gennem 1900-tallet og frem til i dag.

Ars Nova vil i løbet af aftenen dels synge firstemmige versioner af en række kendte og mindre kendte sange, og dels vil også publikum blive indbudt til at synge med.

Hele historien – om Danmark og Tyskland og forholdet mellem det danske og det tyske og om musikkens rolle i den større sammenhæng – bindes sammen af Jørgen Carlsen, som er idéhistoriker, tidligere forstander på Testrup Højskole og en vidende og farverig foredragsholder. Jørgen Carlsen er mangeårigt medlem af højskolesangbogsudvalget og kender dermed om nogen den danske sangtradition, også i et historisk perspektiv. Og så er han selv fra Sønderjylland.

Gauerslund Kirke, Kirkebakken 30, 7080 Børkop, Danmark
100 kr. (billetsalg i døren) AFLYST!