• Begivenheden har allerede fundet sted.
Søndag d. 18. august 2019, kl. 16:00

Den Danske Salmeduo

"Instrumentalt kammerspil af fineste karat", skrev Information

En koncert med Den Danske Salmeduo er en medrivende rejse gennem århundreders kirkemusik. Duoen laver stemningsfulde nyfortolkninger af danske salmer, i et frugtbart møde mellem den nordiske folketones enkelhed, den klassiske musiktraditions nænsomhed og den amerikanske jazztraditions legende improvisationer.

Den Danske Salmeduo er Hans Esbjerg på klaver og Christian Vuust på saxofon og klarinet. Duoen har siden 1996 givet over 400 koncerter i kirker og på spillesteder, og har seks anmelderroste cd'er bag sig. Den røde tråd er de utrolig smukke og livskraftige salmer, som den danske musiktradition er beriget med - med melodier og harmonier enhver moderne komponist kan misunde. Mange af disse salmer har været en del af almindelige danskeres hverdag i hundreder af år. Med andre ord er salmerne danske klassikere, sange der bliver stående. Den Danske Salmeduo har lavet en række spændende og stemningsfulde nye bud på hvordan disse sange kan spilles - med respekt for det musikalske udgangspunkt og fornemmelse for den tekstlige baggrund.

Pressen skrev:

»"De dybeste lag" er usædvanlig afklaret, med Esbjergs akustiske klaver og Vuusts klarinetter og saxofoner i et melodisk og sansemættet sammenspil«

- Jazz Special

»Det er instrumentalt kammerspil af fineste karat«.

- Information

»Vuusts meget poetiske og smukt rundede tone suppleres af Esbjergs varierede og empatiske spil. Deres helt store fortjeneste er, at de så fornemt mestrer balancen mellem både at bevare salmernes substans og tilføre dem noget subtilt forfriskende«.

- Aarhus Stiftstidende

»Et udsøgt bud på hvordan de danske salmer kan fornys«.

- Skive Folkeblad

»Vuust og Esbjerg har fuldstændig styr på det de har gang i. Det virker så indlysende og logisk når de først spiller. En meget smuk og rørende oplevelse«.

- Jazznyt.com

»Duoens nyfortolkninger af salmer er en frugtbar kombination af stramme, enkle arrangementer og frit flydende musikalitet. Det vrimler med fine musikalske ideer, og de to musikere bevæger sig ubesværet ind og ud af musikalske genrer«.

- www.kirkenikoebenhavn.dk

Læs og lyt på www.dendanskesalmeduo.dk

Medvirkende:

Christian Vuust, saxafonist, klarinettist og komponist;

Hans Esbjerg, pianist og organist ved Christianskirken i Fredericia.

Brejning Kirke, Chr Kellersvej 1A, 7080 Børkop, Danmark